Shutterstock / Hasan Mrad

Shutterstock / Hasan Mrad

EU biedt Tunesië hulp aan bij veroorzaken humanitaire ramp

Een catastrofale aardbeving in Marokko en verwoestende overstromingen in Libië: Noord-Afrika heeft het deze nazomer zwaar te verduren. Het laat Europa niet onberoerd. Daarom heeft de Europese Unie niet alleen steun aan Marokko en Libië toegezegd, maar ook Tunesië hulp aangeboden bij het veroorzaken van een humanitaire ramp in dat land.

"Migranten die de oversteek naar Europa willen maken worden in Tunesië stelselmatig mishandeld en vermoord", vertelt een zichtbaar geëmotioneerde voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. "Het is een drama van ongekende omvang. Natuurlijk staat de EU klaar om daarbij te helpen. Tunesië moet weten dat het er niet alleen voor staat."

De EU heeft in totaal ruim een miljard euro opzijgezet voor noodhulp in Tunesië. De hoop is dat dictator Kais Saied er met dat geld erin slaagt zoveel mogelijk mensen in nood te brengen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *