Shutterstock / BAZA Production

Shutterstock / BAZA Production

Correspondent vertelt precies wat we al wisten maar dan vanaf locatie

Nieuwscorrespondent Fenna Renspau vertelt precies wat je al wist, maar dan vanaf locatie. “Het zit hem in de voorbereiding” verteld Fenna. “Je let eerst goed op wat er in het journaal wordt gezegd, desnoods schrijf je het op in een notitieblok. Wanneer de camera dan aangaat en je doet alsof er vertraging op de lijn zit weet je dat het showtime is.”

Fenna vervolgt haar verhaal: “Hierna kopieer je het verhaal van begin tot eind en probeer je het zo serieus en overtuigend mogelijk te brengen. Wanneer de nieuwslezer je lastige vragen stelt geef je gewoon aan dat we de komende ontwikkelingen in de gaten houden. We vertellen ze pas wanneer je ze ook al op het internet voorbij hebt zien komen,” grapt Fenna.

“Natuurlijk zijn er af en toe originele reportages of eigen nieuwsgaring, maar wij als correspondenten moeten elkaar een klein beetje in bescherming nemen en daar niet ál te vaak mee aankomen. Als dat iedere keer van ons verwacht wordt, wordt het werk er niet relaxter op.”

“Maar goed, ik heb niks nieuws verteld, terug naar jou, Bertrand.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *