Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius maakt zich ‘enorme zorgen’ over demonstratie A12

‘We weten gewoonweg niet waar we als mensheid op afstevenen’

“Wat me emotioneert, is de machteloosheid die ik voel.” Aan het woord is minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius, die spreekt over de bezetting van de A12 door demonstranten vandaag. “Het is zo’n mooi stukje snelweg, en we hebben er maar een van. Er is geen A12 B.”

De minister is met name zo emotioneel betrokken bij de bezetting van de snelweg omdat ze er zelf al jaren over uitkijkt. “Het beton, de wegmarkering, het talud, die elementen van de weg zijn me allemaal zo dierbaar. Het is een fragiel ecosysteem, waarbij auto’s, rijkswaterstaat, uitstoot en mobiliteit een nauwe samenwerking aangaan. Het is eigenlijk een ragfijn geheel, waar demonstranten nu flinke schade aan aanbrengen. Om te janken, eigenlijk. We weten niet wat we zo kwijtraken. Zo kan het toch niet langer? Ik weet niet wat ik hier precies aan kan doen, maar ik spreek me maar gewoon uit dan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *