PRO SHOTS / Panoramic

PRO SHOTS / Panoramic

Formule 1: bier + fans Max Verstappen = overlast

De Formule 1 is opgelost: het bleek bier opgeteld bij Max Verstappen-fans te zijn. Dat maakten wetenschappers van de Universiteit van Delft vandaag bekend in een nieuwe publicatie.

“Er zijn dus twee hoofdvariabelen die de uitkomst overlast voorspellen. Overlast in deze formule omvat aanrandingen, geweld, verbaal grensoverschrijdend gedrag en wildplassen. Het is fijn dat ze nu vooraf kunnen voorspellen hoe de overlast zal ontstaan. Meer Verstappenfans die hun favoriete Monacaanse miljonair komen aanmoedigen, betekent meer overlast. Meer bier betekent ook meer overlast”, zegt een van de onderzoekers. “Maar er zijn ook verschillende mediërende en modererende variabelen. Zoals hoelang mensen in de file hebben gestaan, hoeveel mensen op een vierkante meter in de trein stonden en het weer.”

De gemeente Zandvoort heeft daarom voor supermarkten een verbod op de verkoop van alcohol ingesteld. “Dus nu zal het vast wel goed gaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *