Shutterstock / Ekaterina Byuksel

Shutterstock / Ekaterina Byuksel

De 4 best bijpassende wijnen voor tijdens het beffen

Serveer jij je gasten graag onder alle omstandigheden een goede wijn? Dan helpen wij je met genoegen om vriend en vijand te verrassen met een smaakvol, bijpassend glas tijdens het beffen. Dit zijn de 4 favorieten van ons mannelijke testpanel, dat de smaaktest geblinddoekt onderging.

Beaujolais Villages (rood)
De juiste wijn bij rauw vlees zoeken is nooit makkelijk. Ons testpanel gaf de voorkeur aan lichtere rode wijnen, zonder tannine. Zoals de Beaujolais Villages: een fruitige rode wijn met een lange afdronk. Het mooie is dat een fles nog geen 7 euro kost, waardoor je niet krom hoeft te liggen voor de aanschaf van een hele kist wijn voor het structurelere befwerk (bijvoorbeeld tijdens de prille beginfase van je relatie).

Pinot noir (rood)
Rode wijnen van de pinot noir hebben vaak een aantrekkelijke geur, wat veel van onze mannelijke testers op dat moment ervaarden als een prettige afwisseling voor hun neus. De zoete, soepele tonen van deze traag rijpende wijn gaan bovendien goed samen met een breed spectrum aan labia, waardoor dit een heel toegankelijke wijn is voor zowel een tussendoortje op het toilet als tijdens je huwelijksnacht. Deze wijn is dé befklassieker, waardoor je iedereen die een Pinot noir schenkt gerust kunt vragen: 'Hoe laat begint het beffen?'

Domaine Lafage (rosé)
Omdat de temperaturen tijdens het beffen nog weleens op willen lopen tot zwoele zomeravondwaarden, nemen we ook graag een verfrissende rosé mee in ons lijstje. De Domaine Lafage komt uit het vochtige onderkantje van Frankrijk en kenmerkt zich door een minoraalachtige toon. Wedden dat je lover na je orgasme likkebaardend om een refill vraagt?

Moët & Chandon Brut (champagne)
Als we ons dan toch buiten de gebaande paden van de rode wijn begeven: heb je wel eens overwogen om een glas champagne te serveren aan je likkende lustobject? Zeker in hogere klassen wordt er wel eens neergekeken op ‘bubbels bij de cunnilingus’, maar feit is en blijft dat beffen bij uitstek een feestelijke gelegenheid is en dat elk feestje leuker wordt met champagne. Tip: pas wel verdraaid goed op met waar de kurk naartoe schiet.

Meer tips?

  • Als je écht tijd over hebt, serveer dan ook wat bijpassende hapjes. Denk aan een fuet (gedroogde Spaanse worst), dadels met roomkaas of een boterham met stroop.
  • Binnenkort in deze reeks: 5 verkwikkende IPA’s waarmee je elke pijpbeurt verheft tot een culinair samenzijn


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *