Studio Speld / Anna-Britt Ruijgers

Studio Speld / Anna-Britt Ruijgers

Studentenhuis Utrecht introduceert Hospiteer Hunger Games

‘Laatste overlevende krijgt kamer’

Een studentenhuis in Utrecht heeft een creatieve manier gevonden om een nieuwe huisgenoot te selecteren: ze introduceren de Hospiteer Hunger Games. “De laatste overlevende krijgt de kamer”, zegt Anne-Fleur (25) trots.

De klok tikt af. Twaalf studenten staan in een cirkel in de woonkamer van een studentenhuis op het Neude. Al snel na het startsignaal vallen de eerste slachtoffers. Binnen vijf minuten is een achttienjarig meisje uit een raam gegooid. Niet veel later gaat een jongen met een staartje neer nadat hij een pot pesto tegen zijn slaap krijgt.

De bebloede Mila (22) staat ons te woord terwijl ze een communicatiestudent wurgt met een Samsung-oplader. “Ik ben gemotiveerd, dus ik denk dat ik een goede kans maak. Ik ben al een paar maanden op zoek naar een kamer, dus ik ben bereid om over lijken te gaan”, zegt ze glimlachend. Dan steekt de 19-jarige Jessie een scherf van een bierflesje in haar halsslagader.

Er is ook kritiek. “Je kunt je afvragen of die elf doden het waard zijn”, zegt Anne-Fleur, “maar zo weten we wel zeker dat we een écht enthousiaste topper in het leukste huis van Utrecht krijgen”. Jessie is blij dat hij de kamer krijgt, maar baalt wel dat hij als nieuweling nu alle rotzooi op moet ruimen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *