Victor Velter / Shutterstock

Victor Velter / Shutterstock

Integriteit bestaat nog: Mbappé weigert 700 miljoen salaris en blijft voor 72 miljoen per jaar voetballen

Het is veel voetbalfans een doorn in het oog: Europese topvoetballers die kiezen voor een avontuur in Saoedi-Arabië. Maar er gloort hoop: er blijken nog steeds integere topvoetballers te bestaan. Kylian Mbappé weigerde deze week een jaarsalaris van 700 miljoen bij de Saoedische club Al-Hilal en blijft, voorlopig, voor 72 miljoen per jaar voetballen in Parijs.

Voetbalfans komen woorden tekort voor het ontroerende gebaar van Mbappé. “Dit had de voetballerij echt even nodig: deze uiting van integriteit en clubliefde”, zegt Jesse (25). “Lang geleden dat ik zoiets gezien heb. Misschien die keer dat Sander Boschker weer terugkwam bij Twente, terwijl hij ook bij Ajax had kunnen blijven voor veel meer geld.”

Ook voetbaljournalist Willem Vissers was geraakt door de keuze van Mbappé. “Vanwege dit soort gebaren ben ik ooit voetbal gaan kijken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *