Shutterstock / Lucigerma / Studio Speld

Shutterstock / Lucigerma / Studio Speld

Wat bedoelt je vader nou precies met Ok. of Prima.? Check het in de boomervertaalgids

‘Ok.’ of ‘Prima.’ Ben jij ook vaak compleet in de war wat de berichten van je vader of oudere collega’s betekenen? Check het in de boomervertaalgids! Je zult versteld staan: vaak betekenen deze reacties precies het tegenovergestelde.

Ok.
‘Ok’ of ‘Oké’ zul je waarschijnlijk het vaakst tegenkomen. Het is eigenlijk heel simpel, deze moet je lezen als ‘Oké!’, ‘Okay!’ of ‘Ja, top!’. Vroeger betekende ‘Oké’ namelijk een vrij positieve instemming en boomers weten niet dat dat nu is veranderd naar een passief agressieve ‘Mwah’.

Prima.
Ook ‘Prima.’ zul je in de communicatie met boomers vaak te zien krijgen. ‘Prima’ betekent voor ons natuurlijk: ‘Zo-zo’, ‘Kan beter’ of ‘Eigenlijk liever niet’. Voor boomers betekent dit echter ‘Heel goed’, ‘Uitstekend’ of ‘Ja, natuurlijk!’. Pas dus zelf ook op met het gebruik van het woord prima tegen een 60-plusser: ze denken dat je laaiend en laaiend enthousiast bent.

De duim omhoog emoji
Tja.. Dat kan net zo goed een duim omlaag zijn wat jonge mensen betreft. Maar ook hier geldt: vanuit een boomer moet je deze heel letterlijk nemen. Duim omhoog betekent ‘Top!’. Ook als directe reactie op een WhatsApp berichtje zelf, moet je deze eigenlijk opvatten als een hartje.

Overal een punt achter zetten.
Dat WhatsApp eigenlijk een gesprek is zonder duidelijk einde, snappen veel bij boomers nog steeds niet. Ze zullen dus vaak een bericht beginnen met een groet en je naam, en steeds eindigen met een punt. Ook enkele woorden die worden afgesloten met een punt zoals ‘Leuk.’ zijn dus niet passief agressief bedoeld. Die punt kun je overal dus eigenlijk gewoon wegdenken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oh ja, dat tranenkrodokilke was pendant kes vacances vanwege die ene vriend, die niet meer was. John Cash samen met Said al Kameel can we just stay out? Foil of stock zei de Walkstreet bull ool al vroeger.Yes you can. What if kut? Your friend’s strive. Probaat en no cesh Beck. En mijn bakkersvrouw loopt door ‘t deeg, eenechte baugade zou sgraalhans zeggen. Viebalbühnes
Langs de lifelijn. De Phwaarde is werkelijk erschrekklich.

Reageer