Shutterstock / Featureflash Photo Agency

Shutterstock / Featureflash Photo Agency

Volgende Mission Impossible gaat over Tom Cruise die aan Scientology ontsnapt

De volgende Mission: Impossiblefilm raakt hoofdrolspeler Tom Cruise persoonlijker: zijn missie is om aan de Scientologykerk te ontsnappen.

Het verhaal van de film draait om Cruise die eindelijk inziet dat de Kerk een sektarische organisatie is die de wereld wil domineren. Dan bedenkt hij een plan om te ontsnappen van leider David Miscavige en naar een deprogrammeerbedrijf te stappen.

“De paranoia van Scientology is het perfecte onderwerp voor een Mission Impossible-film. Heeft de vrouw van die gratis persoonlijkheidstest (in die brandende trein) wel het beste met je voor? Is die man die je probeert dood te slaan met een e-meter echt je vriend? Dat zijn de dilemma’s die deze film zo’n meesterwerk maken”, aldus regisseur Christopher McQuarrie.

De Scientologykerk is minder positief. De eerste rechtszaken zijn aangespannen, overal worden filmposters beklad en de lastercampagne tegen Cruise heeft het internet bereikt.

Dit artikel verscheen eerder bij NewsThump


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Why has this article from NewsThump been translated into Dutch? Our readers can read English well and Dutch people can use a translation program.

Reageer
gravatar

Ik ben hierboven vergeten een comment te delen over jullie ergernis over de paywall.

Ik heb jullie verveeld en blijf dat doen met stolen names die niet in mijn family voorkomen.
Mijn honest excuses. Ik zal het never meer doen.