NOS

NOS

Selectiecommissie Songfestival uitgebreid met man die roept dat hij het ‘allemaal een poppenkast’ vindt

Na het voor Nederland bijzonder teleurstellend verlopen Songfestival dit jaar, gaat de AVROTROS de selectiecommissie die de inzending bepaalt uitbreiden. De huidige commissie – die bestaat uit Cornald Maas, Sander Lantinga, Carolien Borgers en Hila Noorzai – krijgt gezelschap van Toon de Vries (64), die steevast vanaf de bank roept dat hij “dat hele gebeuren allemaal een poppenkast” vindt.

“We zijn verheugd dat Toon ons dit jaar komt versterken”, vertelt Cornald Maas in een interview met RTL Boulevard. “Hij heeft de afgelopen jaren laten merken dat hij een duidelijke mening én visie heeft, als het gaat om de inzendingen. Zo liet hij dit jaar weten dat hij het nummer van Mia en Dion ‘kattengejank’ vond en dat dat ‘hysterische gedoe’ niet gauw genoeg afgelopen kon zijn. Dat is een geluid dat binnen onze commissie nog niet bestond. Om echt succesvol te zijn de komende jaren en heel Nederland weer pal achter onze inzendingen te krijgen, moeten we ook de stem van mensen zoals Toon horen.”

Toon zelf vindt de commissie “lulkoek”, laat hij weten. “Je moet gewoon iemand kiezen die er normaal uitziet en goed kan zingen, daar heb je toch geen hele commissie voor nodig? Het is sowieso een stompzinnig verkleedfeestje, ik heb geen zin om daar m’n tijd aan te verspillen. Ik heb wel The Cats voorgesteld, dat zijn gewoon normale gasten zonder poespas. Maar goed, het zal me aan m’n reet roesten wie het wordt. Het zijn allemaal aanstellers bij dat Songfestival.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik kan de bovenstaande uitspraak van mezelf hier bevestigen. Mia en Dion klonken net krolse katten in een taal die op Engels moest lijken.
De echte goeie zangeressen van vroeger zijn er helaas niet meer. Ik denk aan een Corry Brokken, een Teddy Scholten en een Lennie Koer. Zangeressen van hun kwaliteit hebben we helaas niet meer en zangers evenmin. Ze zongen vroeger, zoals het hoort, gewoon in verstaanbaar Nederlands!

Reageer