NOS / youtube

NOS / youtube

Relletje rond Rutte leidt ons af van wat er echt toe doet: de nieuwe Barbiefilm

Na maanden van trailers en spanning komt binnenkort eindelijk de nieuwe Barbiefilm uit, maar Nederlandse media leken drukker met het verslaan van een nieuw gedoetje rond Rutte. Hoe raakten we onze focus kwijt?

Terwijl Buzzfeed Celeb een video publiceerde waarin hoofdpersonen Margot Robbie en Ryan Gosling worden geïnterviewd terwijl ze in een roze studio met puppy’s knuffelen, kon de NOS het over niks anders hebben dan de val van Rutte IV. En toen Warner Bros het nummer I’m Just Ken online zette, keek Nederland weg, naar hoe de langstzittende premier ooit zijn vertrek uit de politiek aankondigde.

Waar is het misgegaan? Hoe laten we ons weer zo makkelijk afleiden van zaken die verder gaan dan wie de lijsttrekkers worden voor iedere belangrijke middenpartij en het CDA? Barbie-actrice Margot Robbie is teleurgesteld. “Het is ongelooflijk dat ze zich in een land als Nederland zo richten op de waan van de dag. Wat wij hier doen is misschien wat minder sexy dan Arjan Noorlander, maar de NOS zou best weer eens een artikeltje aan ons werk mogen wijden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *