TheVisualsYouNeed / Shutterstock

TheVisualsYouNeed / Shutterstock

Man die verslaafd is aan gokreclames valt in diep gat nu verbod ingaat

Sinds het opengooien van de gokwetgeving is Joram er helemaal ingezogen: gokreclames. De hele dag door doet hij niets anders dan gokreclames kijken: online, op tv en bij de bushokjes. Nu het verbod op gokreclames ingaat, blijft de 42-jarige bewaker ontredderd achter.

‘Er ging zoveel tijd in zitten, ik kwam aan niets anders meer toe. Je staat ermee op en als je weer naar de klok kijkt, zijn er zomaar vier uur verstreken zonder dat je hebt gegeten.’ Het begon onschuldig bij Frummel van de Staatsloterij, het bleek een ‘gatewayreclame’, langzaam gleed hij af naar BetCity, via Koning Toto en later naar de louche krochten van het online gokken. ‘Bij elke reclame krijg je een snelle high, je wil altijd meer.’

Deze week worden de buitenreclames weggehaald en op tv zullen er vanaf komende zaterdag geen gokreclames meer te zien zijn. Het is een hard gelag voor Joram. Hij vindt het totaal onverantwoord van de overheid dat ze nu opeens geen reclames meer beschikbaar stellen. Kwetsbare mensen zoals hij komen daarmee in de kou te staan. ‘Ik word gedwongen eindeloos gokbanners weg te klikken op illegale sites, het is gewoon niet hetzelfde.’

Zijn omgeving maakt zich ook druk om Joram. Zijn broer Dave wil dat hij eindelijk hulp zoekt. Het is de vraag of Joram zijn verslaving echt onder ogen wil komen. Dave heeft volgende week wel een eerste bijeenkomst van de Anonieme Gokreclameverslaafden voor hem gepland.

Joram: ‘Hoe moet ik daar tijd voor maken dan?’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *