Shutterstock

Shutterstock

Mannen in hoge posities worden te snel weggezet als hysterisch en emotioneel

Na de ophef rondom oud-minister Dennis Wiersma die werd geframed als ‘hysterisch en boos’ is ook eerste kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn het slachtoffer van beschuldigingen van emotioneel gedrag. Het gebeurt vaak dat mannen in hoge posities worden weggezet als hysterisch en emotioneel. “Het alsmaar hameren op de emoties van mannen in topfuncties staat in de weg van een objectieve beoordeling van hun kwaliteiten.”

“De inhoud lijkt er niet toe te doen en alleen de manier waarop ze zich uiten wordt becommentarieerd”, zegt politiek duider Xander van der Wulp. “Je hoort niemand over de boodschap die Wiersma trachtte over te brengen terwijl hij zijn werknemers volledig uitfoeterde met agressief getier en gevloek. Ook wordt Bruijn gepakt op het uiten van zijn emoties en zo zouden zijn woede-uitbarstingen en de angst die hij zaaide onprofessioneel zijn. Dat ‘hysterisch’ noemen is pure framing.”

Het wordt mannen op deze manier heel lastig gemaakt om nog de absolute topfuncties te blijven bekleden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *