Shutterstock/Studio Speld

Shutterstock/Studio Speld

Hoe herken je een tijgerbeet?

Het is een veelvoorkomende situatie: je bent op vakantie in Sumatra en bij het wakker worden heb je ineens een etterende wond op de plek waar eerst je linkerbeen zat. Waarschijnlijk ben je dan gebeten door een tijger. Maar hoe zie je of het ernstig is en je naar de dokter moet?

“Veel mensen die gebeten zijn door een tijger trekken pas laat aan de bel”, vertelt huisarts Josine Kessemaker. “Dat komt omdat de tijgerbeet er soms onschuldig uitziet: kenmerkend zijn afdrukken van lange hoektanden en veel pus en bloed. Weet je alsnog niet helemaal zeker of die gapende wond in je been een tijgerbeet is, dan kun je altijd wachten tot je weer in Nederland bent. Als je been dan zwartgeblakerd is en vreemd is gaan ruiken, dan kan ik met zekerheid zeggen: dit is een tijgerbeet.”

Just is je zorgverzekering zonder gedoe. Just biedt een dokter waar en wanneer je wil: App de Dokter. Nog geen klant? Probeer de app nu 3 maanden uit. Just wat je nodig hebt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vergeet u de schuifpanelen niet? En klapper ramen heb u?

Tijger ziet er tegenop zo’n dan hele bramenbraille, kan ik beginnen met paar zomer bloemetjes lengst t water?

Verzekeren? Geen garantie buiten de tent.

Reageer