Hoe herken je een tijgerbeet?

Het is een veelvoorkomende situatie: je bent op vakantie in Sumatra en bij het wakker worden heb je ineens een etterende wond op de plek waar eerst je linkerbeen zat. Waarschijnlijk ben je dan gebeten door een tijger. Maar hoe zie je of het ernstig is en je naar de dokter moet?

“Veel mensen die gebeten zijn door een tijger trekken pas laat aan de bel”, vertelt huisarts Josine Kessemaker. “Dat komt omdat de tijgerbeet er soms onschuldig uitziet: kenmerkend zijn afdrukken van lange hoektanden en veel pus en bloed. Weet je alsnog niet helemaal zeker of die gapende wond in je been een tijgerbeet is, dan kun je altijd wachten tot je weer in Nederland bent. Als je been dan zwartgeblakerd is en vreemd is gaan ruiken, dan kan ik met zekerheid zeggen: dit is een tijgerbeet.”

Gelukkig is er App de Dokter van Just, daar stel je je vraag makkelijk online. Waar en wanneer jij wilt.#Justwatjenodighebt.