Shutterstock / Tatiana Ivkovich

Shutterstock / Tatiana Ivkovich

Eigenaar orka: ‘Ze doet niks hoor’

Doordat er de laatste tijd veel boten worden belaagd door groepen orka’s zijn steeds meer mensen bang voor deze dieren. Volgens Eric, baasje van een Portugese orka, is dit nergens voor nodig. “Ze doet niks hoor.”

Eric laat z’n orka eigenlijk altijd vrij zwemmen. “Mensen vragen dan of ik haar even wil aanlijnen, maar ik heb d’r goed opgevoed, dus dat is nergens voor nodig. Ze wil alleen maar even spelen.”

Eric baalt wel dat mensen vervelende ervaringen hebben met de orka’s. “Je moet niet bewegen, want dan denken ze dat je aan het spelen bent. Dan kunnen ze weleens bijten ja, maar ze bedoelen het lief. En daarbij, ze blaffen gelukkig niet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Meestal is het briesende of schuimbekkende Timmerfrans. Wiersma is er niks bij. Behalve als hij zich aan het volproppen is.

gravatar

Heb zelf een cavia uit Nova Scotia, t beestje was 1 keer blij toen ik weer thuis was, is binnen no time van de trap getuimeld na een spookrit in t draaischijf station, en een niet aan te bevelen omgedraaide roltrap met 75 cl bier in je rugtas, toch moeten we ook minstens 2 atomotische kanonu melden, na de eerste is er een tijdelijke opname geweest vanwege scotische symptomen met heel weinig rust. Of de cavia schrikt van mij of andersom ondanks de ingevoerde tolheffing op meerdere plaatsen, daarnaast zeg t overdag te rusten, er bestat wel een vermoeden dat cavia Novi Scotia voor pistache noten wel uit bed komt, maar wel alleen als ze gepeld zijn.

Reageer