Drazen Zigic / Shutterstock

Drazen Zigic / Shutterstock

Vrouw die heel veel doet om haar leven te verlengen heeft geen leven

De 27-jarige Larissa heeft maar één doel in het leven: fit zijn en zo langzaam mogelijk oud worden. “Ik doe er alles aan om mijn leven te verlengen”, zegt Larissa. Maar helaas voor Larissa heeft ze geen leven.

“Ik heb mijn vrienden nu al zo’n jaar niet gezien”, zegt Larissa terwijl ze zes stronken bleekselderij en een pak lijnzaad in een blender gooit. “Maar ja, dat is ook niet te doen als je elke avond om 20.00 uur naar bed gaat om te lezen en te mediteren. Dat gaat gewoon niet samen met feestjes en al die glazen met, hoe noemen ze dat ook alweer, alcohol? Puur vergif in ieder geval.”

Kokhalzend werkt Larissa de liter bruinkleurige smoothie naar binnen. “Sowieso zouden mijn vrienden van vroeger me niet meer herkennen, nu ik er zo fit uit zie. Dus wat heeft het dan voor nut om nog af te spreken? Dan moet je alleen maar heel veel uitleggen de hele tijd. Zo van: ‘Ja, ik ben echt Larissa’. Dan doe ik liever de hele avond burpies en jumping jacks in m’n slaapkamer”, ratelt Larissa door.

“Vroeger ging ik nog weleens naar verjaardagen, van mijn ouders bijvoorbeeld. Maar het eten van een hap taart kan je zo een paar minuten van je leven kosten, dus dat doe ik ook niet meer. Zonde van mijn tijd. Je leeft maar één keer tenslotte.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *