Martijn Alderse Baas / Shutterstock

Martijn Alderse Baas / Shutterstock

Huldigingen in vrouwenvoetbal nog steeds onder niveau

Publieke huldigingen in het vrouwenvoetbal liggen nog altijd ver onder het niveau van de huldigingen in het mannenvoetbal, zijn voetbalanalisten van mening. Aanleiding voor de analyse is de huldiging van de Ajax-vrouwen op het Leidseplein die door de directie van de club is afgelast.

“Genânt”, zegt Johan Derksen in het televisieprogramma Vandaag Inside. “En dan iedereen die weer zijn mening over die zogenaamde ‘huldiging’ moet hebben. Je kan het niet eens een huldiging noemen, want die is er niet!” René van der Gijp moet lachen.

De directie van Ajax nam het besluit op advies van de supportersverenigingen, die betogen dat het momentum in het mannenvoetbal veel beter is geregeld. “En daar hebben ze gelijk in”, vertelt Ajax-directeur Edwin van der Sar. “In het mannenvoetbal hoeft er ook geen rekening te worden gehouden met de prestaties van het vrouwenteam.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *