Studio Speld

Studio Speld

Man zet stoelen in treinopstelling om kringverjaardag te voorkomen

Marco uit Emmeloord viert dit weekend zijn 43e verjaardag. Uit angst voor een heuse kringverjaardag besluit hij het dit jaar rigoureus anders aan te pakken: hij zet alle stoelen in zijn huiskamer in treinopstelling.

“Ik had de gevulde eieren net klaargelegd toen ik me ineens bedacht hoe verschrikkelijk burgerlijk kringverjaardagen zijn”, zegt Marco terwijl hij tevreden kijkt naar het gangpad dat is ontstaan in zijn woonkamer. Hij opent de balkondeuren en voegt drie extra rijen toe. Daarna maakt hij een rechte lijn met de leverworst en blokjes kaas met prikkertjes langs zijn gasten.

“Sorry, wil je dit niet doen?”, vraagt Marco geërgerd aan een buurman die zijn stoel probeert om te draaien. “Dit voelt een beetje, ja, hoe zeg je dat, kringig. Je hoeft elkaar toch niet aan te kijken bij het bijpraten? Kom op zeg.”

“WAT VOOR WERK DOE JE NU?!”, schreeuwt zijn tante vanaf de achterste rij. “IK DOE DE ADMINISTRATIE BIJ EEN ZORGINSTELLING HIER IN DE BUURT!”, brult Marco terug van het balkon. “Ssshhht”, sist oom Herman. Marco schrikt, maar kijkt daarna tevreden toe hoe twee vrienden die elkaar nog niet kenden, een leuke klik hebben in de middelste coupé. “Als Lisa even haar tas van de stoel haalt, dan kunnen jullie ook gezellig naast elkaar zitten”, zegt Marco terwijl hij pinda pepsels uitdeelt.

Al met al is hij blij met de verjaardag tot nu toe: “Lekker ongedwongen, precies zoals ik het wil.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *