WNL / OP1 / NPO

WNL / OP1 / NPO

We spraken Cornald Maas of Maurice Wijnen over onze Songfestival-kansen vanavond

‘Cornald of Maurice, zeg het maar: wat wordt het?’

Vanavond zijn Mia Nicolai en Dion Cooper te zien in de halve finale van het Songfestival. Plaatsen ze zich voor de finale of krijgen we een grote teleurstelling te verwerken? Om een antwoord op die vraag te krijgen, togen we naar Liverpool, waar we een man zagen die onmiskenbaar Cornald Maas of Maurice Wijnen was. Wie het ook was, we hadden een leuk gesprek met hem over onze Songfestival-kansen.

De Speld (S): Cornald of Maurice, zeg het maar: wat wordt het vanavond?
Cornald of Maurice (CoM): Het wordt ontzettend spannend, ik durf nog geen voorspelling te doen. Volgens de bookmakers hebben we nu zo’n 58 procent kans om door te gaan, laten we hopen dat we het nét wel halen!

S: Wie zijn de topfavorieten?
CoM: Vanavond moeten we zeker letten op de Finse inzending Käärijä, maar de Zweedse Loreen is toch echt de grootste favoriet. Ze won het Songfestival al eens in 2012 en ik verwacht dat ze dat dit jaar nog een keer gaat doen.

S: Je bent zelf een absolute Songfestivalkenner die vandaag zal aanschuiven bij een talkshow óf je bent vanavond commentator. Heb je er zin in?
CoM: Natuurlijk! Het Songfestival is voor mij altijd een van de hoogtepunten van het jaar. Als kind zat ik met natte haartjes op de bank te kijken en me te vergapen aan alle pracht en praal. Die magie is voor mij nooit helemaal verdwenen, ik vind het nog steeds heel bijzonder.

S: Tot slot: vind je het vervelend dat je zo vaak vergeleken wordt met Cornald of Maurice?
CoM: Nee joh, ik snap de verwarring heel goed. We zijn allebei sympathieke mannen die veel van het Songfestival afweten. We verdelen de taken onderling soms ook zonder dat iemand het doorheeft. In mei is het traditiegetrouw wat hectisch, maar verder is het door het jaar heen prima te doen.

Noot: De Speld is niet verantwoordelijk voor uitspraken die Cornald Maas als Maurice Wijnen heeft gedaan, of uitspraken die Maurice Wijnen als Cornald Maas heeft gedaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is Maurice of Cornald homo? Echte mannen zijn getrouwd en worden door hun (v)echtgenote gedwongen thuis te zijn en met haar ‘te genieten’ van het dagenlang durende Eurovisiesongfestival (3x woordwaarde bij Scrable).

Reageer