Mironmax Studio / Shutterstock / StudioSpeld

Mironmax Studio / Shutterstock / StudioSpeld

Restje nagellak op teen bewijs dat zomer ooit bestond

Onderzoekers hebben sporen van nagellak aangetroffen op de grote teen van Farida (27). Deze ontdekking is hét bewijs dat de zomer ooit bestond.

“Het klopt. In juli 2022 besloot ik mijn teennagels te lakken,” vertelt Farida. “Het was 30 graden en ik wilde graag open schoenen aan. Toen het kouder werd heb ik het er nooit afgehaald. Mijn nagellakremover was op en ik heb al ruim acht maanden geen reden gezien om mijn tenen aan de buitenwereld te tonen.”

Farida vertrouwt er op dat ze ooit weer reden zal hebben om haar nagels te lakken: “Iedere keer dat ik naar mijn tenen kijk en die laatste frummel nagellak zie word ik weer herinnerd aan die tijd. Het geeft hoop. Het is met dit baggerweer moeilijk voor te stellen, maar ik weet: de zomer heeft bestaan, het zou heel misschien weer kunnen gebeuren.”

Ondanks de belangrijke ontdekking blijven wetenschappers sceptisch over de mogelijkheid van nóg een zomer. “Het is heel onwaarschijnlijk”, zegt meteoroloog Adriana Bremmel. “Dat iets eerder is gebeurd wil nog niet zeggen dat het zich dit jaar weer voordoet. We proberen de verwachtingen te temperen. Ons dringend advies luidt dan ook: stop je winterjas nog niet weg en lak pas weer je nagels als de wetenschap onomstotelijk bewijs heeft aangetroffen voor de komst van een nieuwe zomer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *