Panga Media / Shutterstock

Panga Media / Shutterstock

Spectaculaire nieuwe conducteur gepresenteerd door NS

Duizenden NS-fans staan vroeg op om nieuwe paradepaardje Melvin te bekijken

De NS heeft er een paradepaardje bij: het vervoersbedrijf presenteerde vandaag zijn gloednieuwe conducteur. Duizenden NS-fanaten stonden voor dag en dauw op om een glimp op te kunnen vangen van de conducteur van het model Melvin.

De nieuwe conducteur, die goed is voor 0,8 fte, heeft zijn uniform gestreken en is uitgerust met een fluitje. Het is Melvins eerste fulltimebaan. “Het kan zijn dat hij de eerste weken nog wat mankementen vertoont, maar dat euvel kan in samenwerking met Tempo Team nog worden verholpen”, zo laat de NS weten.

Topman Wouter Koolmees is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst: “Ik ben ontzettend blij dat we vandaag een nieuwe medewerker kunnen presenteren. Bij een bedrijf als de NS moet je altijd op zoek gaan naar innovatie. Een nieuwe conducteur betekent dat we treinen kunnen laten rijden, dat is voor ons heel belangrijk. En ja, dat kost wat, maar zonder investeringen kom je niet verder. Mensen die nu al roepen dat Melvin een miskoop is, moeten zich dat goed realiseren. We gaan er vanuit dat Melvin op topsnelheid zo’n tweehonderd kaartjes per uur kan controleren. Tel uit je winst.”

Een paar conducteurliefhebbers had het geluk met hun verrekijker een glimp van het ondertekenen van het contract te kunnen opvangen. “Dat is een unieke ervaring. Het gaf echt een kick. Melvin is in het echt nog beter dan we hadden kunnen bevroeden. Echt spectaculair.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De nieuwste Tussen-Steden-Trein van de nieuwste generatie – De Wespensteek geheten – verdient de nieuwste vorm van treinbegeleiding.

Melvin (63) is de eerste conducteur die volledig thuis kan werken, dankzij de vele camera’s in de Wespensteek.

Melvins computer zal uiteraard door de NS worden vergoed nadat de vele fouten uit het speciale programma zijn gehaald. Dat kan nog een onbekende tijd duren.

Reageer