sirtravelalot / Shutterstock

sirtravelalot / Shutterstock

Inuit: ‘Nederlanders hebben maar liefst 40 verschillende woorden voor ‘2030’’

Er gaat op dit moment een geestig feitje rond bij de Inuit in Canada: Nederlanders zouden maar liefst veertig verschillende woorden voor ‘2030’ hebben. “We dachten altijd dat dit een soort fabeltje was, maar we komen er steeds meer achter dat het dus écht zo is. Het is een ontzettend leuk feitje voor op feesten en partijen”, aldus local Ahna (34).

“Woorden als ‘onontkoombaar’, ‘niet heilig’, of simpelweg gewoon ‘2035’: het is echt bewonderenswaardig hoeveel synoniemen die gekke Nederlanders kunnen verzinnen voor één woord”, zegt Ahna verwonderd. “Het is een mooie manier om een theorie van linguïstische relativiteit mee te staven. Of het is een gebrek aan daadkracht. Wist je trouwens dat Nederlanders daar met bijvoorbeeld ‘slap’, ‘labbekakkerig’ en ‘halfslachtig’ ook meerdere woorden voor hebben?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De lokale Inuit Ahna (34) zei tegen de globetrotter Michel Doodeman, dat “gekke Nederlanders” ‘slap’, ‘labbekakkerig’ en ‘halfslachtig’ zijn met “gebrek aan daadkracht”.
Dat pikken de lezers dus niet! Niet waar meelezers? We laten ons onze eigenwaarde en ons zelfrespect niet afpakken!
Actie is geboden! Let op mijn oproep.

Reageer
gravatar

Verbetering:
Aan mij zijn alles bij elkaar maar liefst achttien miljoen woorden gewijd. Daaraan kan elke politicus in heden en verleden een puntje zuigen.