Studio Speld

Studio Speld

Albert Heijn zet verborgen reden stijgende prijzen en milieuschade op verpakking: foto’s aandeelhouders

Supermarktketen Albert Heijn gaat foto’s van aandeelhouders op de verpakkingen van producten in de schappen zetten. “We willen consumenten bewust maken van de verborgen redenen achter de stijgende prijzen en alsmaar toenemende milieuschade”, zegt een woordvoerder van Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn.

“Met foto’s van individuele aandeelhouders willen we klanten een keer goed laten zien dat aandeelhouderskapitalisme ons als bedrijf volkomen in de tang zet. Onze aandeelhouders kiezen als puntje bij paaltje komt met ijzeren consistentie en logica voor winstuitkering boven duurzaamheid, of dat nu op sociaal vlak of milieuvlak is. Wij houden ons aan de regels, maar als plastic het goedkoopst is, blijven we plastic gebruiken, zelfs als er duurzamere andere opties zouden zijn. We drukken personeelskosten zo ver als maatschappelijk en wettelijk toelaatbaar is, en dat ligt voor een belangrijk deel aan onze aandeelhouders.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Aandeelhouders zijn mensen in bonus, die laagbetaalden geen bonus gunnen.

Mag ik het woord “laagbetaalden” tegenwoordig nog wel gebruiken? Ik heb om bedreigingen te vermijden “arme sloebers” niet gebruikt.

Reageer
gravatar

Weer een voorbeeld van een exces a.g.v.een economie die met perverse prikkels in stand wordt gehouden,maar zijn langste tijd gehad heeft.Tijd voor vernieuwing en eerlijke beprijzing op basis van kwaliteit en duurzaamheid.