gorodphoto / Shutterstock

gorodphoto / Shutterstock

Kabinet onderzoekt of drinkwater ook frisdrank is zodat ze het extra kunnen belasten

Het kabinet onderzoekt of drinkwater ook frisdrank is om het extra te kunnen belasten. Het onderzoek is een reactie op uitspraken van het RIVM dat er snel iets moet worden gedaan aan het dreigende tekort aan drinkwater. “Eén van de snelste mogelijkheden die wij zien om drinkwater extra te belasten is als het frisdrank zou zijn”, zegt een woordvoerder van het kabinet.

“Het mooie is dat we signalen hebben opgevangen dat dat daadwerkelijk het geval is. Drinkwater is verfrissend, dorstlessend. Wat drink je op een hete zomerdag op een terras ter verkwikking? Juist: een glas heerlijke cola, óf een glas drinkwater. En omdat drinkwater misschien nog wel ‘frisser’ is dan bijvoorbeeld cola, of, zeg, ginger ale of Fanta, kan je misschien inderdaad wel beweren dat water frisdrank is en dat daarom de verbruiksbelasting ervan omhoog moet. Drinkwater is verder dusdanig sexy dat er in landen als Frankrijk al protesten rondom zijn gevoerd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig. Zijn ze gestoord ofzo. Stuur het overtollige aan personen die hier komen omdat het hier zo “makkelijk “is terug en dan hebben wij weer genoeg drinkwater. Hoe moet een normaal mens dan nog rondkomen. Alles wordt extreem duur. Het is gewoon niet meer leuk om te leven zo. Je werkt je te pleuris voor niets. Ze moeten daar in het kabinet eens gaan nadenken, zij hebben misschien geld zat maar de gewone burger niet. Laten ze gewoon niet zoveel geld naar andere landen sturen, eerst eigen land helpen en dan de rest. Zorg dat je eigen land weer op en top is, geen armoede meer, dat de voedselbanken niet meer nodig zijn, en ga zo door. Ben helemaal klaar met Den Haag en dit land met hoe het gaat.

Reageer
gravatar

Het gaat de goede kant uit! Weer nieuws vers van de drukpers en redelijk betrouwbaar ook nog! Ze leren het wel bij De Speld.
Misschien keren daardoor de familieleden Van de Buren ooit weer eens terug

Reageer
gravatar

Daarvoor moet er meer worden gerookt dan het belachelijk beetje bij de uitgang van o.a. winkelcentra en kroegen.
Voor de duidelijkheid: ik doe niet mee.