Robert Hoetink / Shutterstock

Robert Hoetink / Shutterstock

Veiligheidsmaatregel: medewerkers zelfscankassa krijgen apart hokje en lange plank voor boodschappen

Nu blijkt dat veel zelfscankassamedewerkers zich onveilig voelen en soms zelf bedreigd worden, nemen veel supermarktketens maatregelen. Albert Heijn laat in een statement weten “medewerkers van de zelfscankassa een eigen hokje te geven”. Jumbo gaat zelfs nog verder: de supermarktketen gaat zelfscankassamedewerkers een apart hokje én een soort plank geven waar klanten hun boodschappen op moeten leggen. Alles om de kans op (fysieke) intimidatie te verkleinen.

“Het is vervelend, maar we konden niet anders”, zegt Jumbo-woordvoerder Imca de Groene. “Het zal in de praktijk best wat voeten in aarde hebben: we moeten die hokjes namelijk op de plek van de zelfscankassa’s zetten. Dat is onhandig, maar de veiligheid van onze medewerkers staat voorop.” De woordvoerder hoopt op begrip van de klanten. “Het zal allemaal wat langer duren omdat de klanten een voor een de boodschappen moeten scannen, ze neerleggen op de plank, gecontroleerd worden door de zelfscankassamedewerker en daarbij de boodschappen zelf ook vooruit moeten schuiven. Dan kan er als het ware een soort rij ontstaan, daardoor duurt alles wat langer. Maar nogmaals: dit is voor nu de meest praktische en veilige oplossing.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is natuurlijk wel kut. Wij hadden gedacht een heel bataljon dure scholieren te vervangen door 1 zestienjarige kneus die voor 5 euro per uur voor ons de beveiliging doet. Bizar dat we daarop terug moeten komen. Wat moeten we onze aandeelhouders nou vertellen?!

Reageer
gravatar

Krijgen de medewerkers die de werkvloer schoonmaken hetzelfde karige loontje als de kassajuffrouwen aan de lopende band?