Anna Gawlik / Shutterstock

Anna Gawlik / Shutterstock

Nieuwste TikTok Trend: app verwijderen

Na succesvolle TikTok Trends als ‘What I eat in a day’, ‘Turning mom into me’ en ‘Fit check’ is er sinds kort een nieuwe trend rondom het social media-platform ontstaan: de app verwijderen. Duizenden mensen deden al mee en het lijkt erop dat dit de komende tijd nog flink zal toenemen.

De 23-jarige Anniek uit Utrecht merkte de trend op en deed ook mee. “Ik zat normaal gesproken echt niet in TrendTok, maar hier kon je gewoon niet omheen”, zegt Anniek terwijl ze afgedwaald met met haar vinger op een weerapp klikt. “Oeps haha, hier zat vroeger m’n TikTok app. Ik moet nog wel even afkicken.”

Opvallend is dat de trend is ontstaan onder politici. “Meestal imiteren politici filmpjes van jongeren, maar in dit geval zag je dat politici massaal voorlopers waren”, zegt social media-watcher Peer Beentjes. “En wat nog meer bijzonder is dat de deelnemers altijd maar één keer meedoen. Verrassend, want normaal is TikTok zo verslavend dat je erin blijft hangen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bovendien is de jaloerse naäper hierboven bovenmatig “gefixeerd” op wat hij beschouwt als ongewenste buitenlandse taal-invloeden.

hij zou er wellicht beter aan doen zijn diensten aan te bieden bij het Forum voor Democratie; daar kan hij zijn hart ophalen in dezen.

Reageer
gravatar

Peer Beentjes is geen Utrechtse naam. Die voornaam moet meer zuidelijk worden gezocht. Deze sociaalwerker reageert op de 23-jarige Anniek. Zij heeft niet een typische Utrechtse voornaam.
Ik vrees daarom dat de beide schrijvers hun artikel volledig hebben verzonnen.

Reageer