Flickr / Kruidhof (CC BY-NC 2.0)

Flickr / Kruidhof (CC BY-NC 2.0)

Man voldaan want hij heeft overwogen om op een vrouw te stemmen

De 34-jarige Julien Verdonk is zeer voldaan. Na de Stemwijzer ingevuld te hebben en zorgvuldig de kandidatenlijst bestudeerd te hebben, heeft hij overwogen om op een vrouw te stemmen.

“Bij de Stemwijzer kwam er PvdA uit”, vertelt Julien. “Ik heb toen gelijk alle kandidaten bekeken die op de lijst staan van Noord-Holland. En ik zat er dus aan te denken om deze verkiezingen om op een vrouw te stemmen. Op nummer drie zag ik meteen de naam Fatima Oulad Hadj staan. Klinkt goed, maar ik ken haar niet dus ik weet niet zeker of ik op haar zou moeten stemmen.” Julien fronst.

“Hmm, ja of een vrouw lager op de lijst. Dat zou wel echt helpen, maar bijvoorbeeld Vera van Vuuren op nummer 23, wie is dat? Misschien dan toch maar gewoon op nummer één, Jeroen Olthof? Ken ik eigenlijk ook niet, maarja. Oké, ik ga gewoon voor de beste kandidaat op nummer één, die toevallig ook man is. Hij staat daar niet voor niks.” Tevreden klapt Julien zijn laptop dicht. “Zo, dat hebben we ook weer geregeld.”

In samenwerking met Stem op een Vrouw.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.