Man voldaan want hij heeft overwogen om op een vrouw te stemmen

De 34-jarige Julien Verdonk is zeer voldaan. Na de Stemwijzer ingevuld te hebben en zorgvuldig de kandidatenlijst bestudeerd te hebben, heeft hij overwogen om op een vrouw te stemmen.

“Bij de Stemwijzer kwam er GroenLinks-PvdA uit”, vertelt Julien. “Ik heb toen gelijk alle kandidaten bekeken die op de lijst staan. En ik zat er dus aan te denken om deze verkiezingen op een vrouw te stemmen. Op nummer twee zag ik meteen de naam Esmah Lahlah staan. Klinkt goed, maar ik ken haar niet dus ik weet niet zeker of ik op haar zou moeten stemmen.” Julien fronst.

“Hmm, ja of een vrouw lager op de lijst. Dat zou wel echt helpen, maar bijvoorbeeld Anita Pijpelink op nummer 22, wie is dat? Misschien dan toch maar gewoon op nummer één, Frans Timmermans? Ken ik eigenlijk ook niet, maarja. Oké, ik ga gewoon voor de beste kandidaat op nummer één, die toevallig ook man is. Hij staat daar niet voor niks.” Tevreden klapt Julien zijn laptop dicht. “Zo, dat hebben we ook weer geregeld.”

In samenwerking met Stem op een Vrouw.

Dit artikel staat in ons allernieuwste boek: 2023 – Toch een Jaar. Bestel vandaag nog het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Nu voor slechts 18,50 in onze webshop of in de boekwinkels!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *