Pro Shots / Koen Laureij

Pro Shots / Koen Laureij

Politici komen niet toe aan verbod op TikTok omdat ze daar de aandachtsspanne niet voor hebben

Politici in de Tweede Kamer komen niet toe aan het TikTok-verbod omdat ze daar de aandachtsspanne niet voor hebben. Dat is de conclusie na een aantal dagen aanmodderen.

“Hé, dat verbod op TikTok”, zegt CDA-Kamerlid Evert Jan Slootweg. “Daar moeten we echt even wat mee. Data-ethisch is het echt onverantwoord.” VVD-kamerlid Hawre Rahimi veinst een oprechte reactie terwijl hij op zijn telefoon scrollt. “Ja, ja, zéker. Moeten we zéker wat mee. Waar lunchen jullie straks trouwens? Die Indo viel slécht bij mij gister. Zat vanochtend een half uur op de wc, de vonken vlogen van de toiletbril. Trouwens, ik zag op de kalender dat Mark jarig was op Valentijnsdag, wisten jullie dat?”

Ook de Christenunie wil zo snel mogelijk doorpakken met het TikTok-verbod. “We zijn Nederlandse rijksambtenaren en onze data liggen mogelijk in handen van China”, aldus Nico Drost. “Mooi land. Weinig Christenen wel. Een van de leukere seizoenen Wie is de Mol? vond ik dat, in China.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *