StudioSpeld / Krakenimages.com / Shutterstock

StudioSpeld / Krakenimages.com / Shutterstock

Het leven heeft zoveel moois te bieden als je door een zombie gebeten bent, maar er nog niet in bent veranderd

Iedereen snapt dat een zombiebeet niet leuk is – je verandert onherroepelijk in een ondode. Wat veel mensen niet beseffen is dat het leven niet direct ophoudt na zo’n beet: je hebt meestal 7 tot 48 uur om allerlei moois uit het leven te halen, als het niet meer is!

Zombie-expert en levenskunstenaar Max Broeks heeft lang onderzoek gedaan naar de periode tussen gebeten worden en veranderen in een zombie, en hij heeft vaak ‘mogen meemaken’ dat mensen een prachtige tijd beleefden nadat ze gebeten waren.

“Veel mensen denken echt alleen maar aan de ondood na een zombiebeet. Ze zijn angstig en verdrietig en voelen zich direct dusdanig besmet dat ze eigenlijk nergens meer zin in hebben. Eten, spelen, lekker wandelen: alle levensvreugde is er meteen uit. En dat is zo zonde. Ik heb in mijn onderzoek de mooiste dingen uit juist die levensfase zien komen. Broers komen bijvoorbeeld dichter bij elkaar, geliefden beseffen dat ze voor elkaar door het vuur zouden gaan, vriendschappen worden veel hechter.”

Soms zijn het ook kleine, ‘banale’ dingen die het leven in die tussenfase van levend naar ondood mooi maken, stelt Broeks. “Ook iets simpels als lasergamen of een escape room kan geweldig zijn. Ik ken zelfs voorbeelden van mensen die simpelweg lekker zijn gaan gamen nadat ze gebeten waren door een zombie. Als je het een beetje goed speelt en je zelf vastketent aan je gamestoel, kan je tot in de eeuwigheid achter je scherm zitten. Daar zit toch een zekere poëtische schoonheid in, of niet dan?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *