HBO Max

HBO Max

Recensie eerste 20 minuten van The Last of Us want toen kwamen de zombies en die zijn te eng

4 sterren

Zo: de eerste aflevering van de nu al veel geroemde serie The Last of Us is eindelijk te zien en wij keken er de eerste twintig minuten van en zetten de serie toen af want de zombies kwamen en die zijn doodeng.

De serie begint met het introduceren van enkele zeer sympathieke personages. Joel (wederom een glansrol van Pedro Pascal) is een hardwerkende alleenstaande vader die ooit in het leger heeft gezeten en die voor zijn dochter Sarah probeert te zorgen. Door de ogen van Sarah (gespeeld door Nico Parker) zien we al signalen dat er iets broeit in de wereld, en als ‘s nachts alle hel losbreekt en haar vader Joel nog niet thuis is, gaat ze bij de buren polshoogte nemen.

Daar begint voor ons echt het einde, want op de vloer ligt bloed en en een bloedend slachtoffer, een van de bejaarde buren, kermt ‘help me’. En dan zien we het: de andere bejaarde buurvrouw is een zombie geworden en ligt een ander slachtoffer uit te zuigen. De zombie kijkt op en heeft een soort wormen in haar mond, of ja, het is eigenlijk schimmel, maar het ziet eruit als wormen, waarschijnlijk om het nog goorder te maken. Het meisje schrikt en rent weg. De zombie rent erachteraan, en dat was voor ons het signaal dat het mooi was geweest. Dit was te eng. We hebben resoluut de tv uitgezet. Vier sterren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze mensen die de wereldmacht hebben, zijn bij ieder pluisje bang voor de duivel.
Of het nu zombies zijn of aliens.
In Hollywood baseren ze zich allemaal op de waarschuwingen uit de Bijbel.
Die lezen ze onder invloed van LSD. De film.

Reageer
gravatar

De Speld heeft niet vermeld dat het hier gaat om reclame voor HBO en het videospel van PlayStation.

De Reclamepolitie (PecPol)

Het spel en de televisieweergave zijn alleen geschikt voor geharde volwassen die niet snel getraumatiseerd zijn.

De Keuringsdienst van Videowaren (KVW)

Reageer
gravatar

De VS hebben de Tweede Wereldoorlog gewonnen, ze willen geen übermensch zijn; ze zijn daar extreem ambitieus in, je ziet er enkel nog deformiteiten.

Reageer
gravatar

Correctie van een onjuiste correctie:

‘Us’ is Engels voor ‘Ons’.

Nawoord:
Zoals gewoonlijk heeft Maitreya het artikel helemaal niet gelezen of hij begreep er niks van. Hij gaat zoals gewoonlijk over naar een totaal ander onderwerp, dat niet aan de orde is.

gravatar

De actualiteit, ofwel het analytische denkvermogen dat nu voorbij de mistige grenzen van de materie in de kleinste deeltjes zoekt. Pas dit toe met Nederlands intellect en je hebt de totale waanzin.

Nog maar eens.
De een ziet oorzaak en gevolg, de filosoof verdiept zich in de oorzaak. De ander ziet enkel het gevolg, of hooguit de coïncidentie en zoekt daarin de oorzaak, maar meestal herkent of voelt hij die niet, hij is aangepast. Zo vergelijkt hij voortdurend, en hiermee begint alle discriminatie. Dit wordt wel het dualisme genoemd. Hij bestrijdt steeds de gevolgen van eigen denken en handelen. Hij bestrijdt zichzelf.