www.hollandfoto.net / Shutterstock

www.hollandfoto.net / Shutterstock

Aandeelhouders Ahold kunnen zich weer boodschappen bij AH veroorloven

De jaarcijfers van Ahold-Delhaize zorgen voor grote opluchting bij de aandeelhouders van het bedrijf. Dankzij de recordwinst van 2,5 miljard euro kunnen zij zich weer boodschappen bij Albert Heijn veroorloven.

“Het was pijnlijk, de laatste tijd”, zucht CEO Valérie Baudson van Amundi Asset Management, dat een belang van 3,22% in Ahold-Delhaize heeft. “Soms moest ik toch de eieren maar achterlaten bij de kassa. Dankzij dit fijne dividend hoef ik me daar voorlopig geen zorgen over te maken.”

Ook CEO Larry Fink van Black Rock Inc. is blij dat zijn belang van 5,61% in het supermarktconcern zich nu uitbetaalt: “Ik knipte de laatste tijd de kortingsbonnen uit de folders van de Lidl en alleen op zondag hadden we nog een lapje vlees bij het avondeten. Nu kan ik gewoon mijn karretje weer volladen met AH Excellent, zonder bang te zijn dat mijn pinpas weigert.”

Amundi en Black Rock hopen dat Ahold-Delhaize de prijzen de komende tijd verder verhoogt. Baudson: “Als de winst volgend jaar tegenvalt, ben ik bang dat het voor mij de Voedselbank wordt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is nou eens een nieuwsbericht zoals ik van De Speld verwacht! Vers van de pers, betrouwbaar, duidelijk en met niet te weinig en te veel woorden verwoord.
Een toonbeeld voor Nieuwspaal, GeenStijl, Donald Duck en andere nieuwsmedia!

Reageer
gravatar

Ik kan me al jarenlang geen boodschappen meer bij AH permitteren en nu krijg ik nog een trap na van één of andere critica. Niet netjes dat de Speld dit allemaal plaatst. Zal allemaal wel “vrijheid van meningsuiting” vallen.