Shutterstock / Mangostar

Shutterstock / Mangostar

Vrouw heeft resting boss face

‘‘Kunnen we praten over opslag? Zullen we een functioneringsgesprek inplannen?’” Als Michelle (26) haar gezicht in een neutrale positie houdt, krijgt ze op haar werk vaker wel dan niet dit soort opmerkingen naar haar hoofd. “Als ik niet glimlach, heb ik blijkbaar een resting boss face.”

“Ineens krijg ik dan high fives van Peter en Karel. Super raar, die denken normaal gesproken altijd dat ik de notulist ben”, zegt Michelle terwijl ze haar gezicht krampachtig uit de plooi probeert te krijgen. “Ik probeer mijn RBF echt wel te onderdrukken, vooral op foto’s. Niemand wil met z’n baas gespot worden op de foto. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Blijkbaar lijkt mijn gezicht nou eenmaal op een witte man van middelbare leeftijd in een maatpak. Alleen als ik heel erg mijn best doe dan verdwijnt mijn RBF. Maar ja, dan zit ik de hele dag met pijn in m’n kaken van al dat glimlachen. Dat kan nooit de bedoeling zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *