Shutterstock / G-Stock Studio

Shutterstock / G-Stock Studio

Rick begint nu alvast met indrinken voor carnaval: ‘Is al over 4 weken’

Het is al bijna zover: carnaval. Rick (21) uit Roermond begint daarom nu alvast met indrinken. “Het is al over vier weken jongens, kom op hé”, zegt hij tegen zijn vrienden, die niet helemaal lijken te begrijpen waarom Rick nu al zwalkt op de fiets en met dubbele tong praat.

“De afgelopen coronajaren hebben me meer dan eens doen beseffen dat je carnaval en de hele cultuur eromheen – het zuipen, drinken, de keel smeren, tanken, slempen en hijsen – niet voor lief moet nemen. Daarom begin ik nu alvast met indrinken zodat ik over een maandje precies op m’n piek zit”, legt Rick op plechtige toon uit aan zijn maten.

Aan de hand van een drinkschema – peer-reviewd door zijn vrienden Luc en Kris – weet Rick elke dag precies hoeveel hij moet zuipen. Als zijn lever het niet begeeft, wordt het de mooiste carnaval ooit. “Alaaf jongens, alaaf”, lalt hij ‘s middags nog maar eens tegen zijn broodnuchtere vrienden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Boven de grote sloten, behalve Twente, en vooral Amsterdammers (waaruit de redactie bestaat) dienen zich niet bezig te houden met de gebruiken van carnaval.
Het is ook hier weer een laffe poging om het geweldige, traditionele feest belachelijk te maken.

Reageer
gravatar

Chiel, je heb groot gelijk.
Helaas ligt Oeteldonk tegen de grens van Zuid en Noord, daardoor komen helaas heel wat jonge noordelingen Vastenavond onteren en verpesten met bier verbrassen, meiden lastig vallen en ruzie zoeken.

gravatar

Beste Paulus, dat komt door de vele leugenpraatjes over carnaval.
Een van die leugens is dat tijdens Vastenavond meiden en vrouwen vreemd gaan met de eerste de beste die ze in een kroeg ontmoeten.
Dat is niet zo. Gefrustreerd gaan de lafaards weigerende vrouwen en meiden uitschelden en betasten. Dat heeft uiteraard gevolgen.