Shutterstock / Riccardo Piccinini

Shutterstock / Riccardo Piccinini

Dit zijn de 3 grote voordelen van je presentatie mompelend houden

Een presentatie houden is voor veel mensen een beetje eng – zowel op het moment zelf als tijdens de voorbereiding. Wat velen niet beseffen is dat je die angst kunt wegnemen door je presentatie mompelend te houden. Deze en andere grote voordelen aan je presentatie mompelend te houden zetten we voor je op een rijtje.

1. Mensen horen niet goed wat je zegt
Als je je presentatie mompelend houdt, horen mensen niet goed wat je zegt. Dat is handig tegen de zenuwen, want dan draait het niet zozeer om jou, als wel om het gegeven dat mensen je niet verstaan. Wegmoffelen is niets om je voor te schamen.

2. Je hoeft mensen niet aan te kijken
Door je presentatie te mompelen kan je makkelijker naar je voeten, je presenteerblaadje, je telefoon of laptopscherm kijken. Op die manier vermijd je oogcontact met je publiek, wat erg goed is tegen de zenuwen. Pas wel op dat je hierdoor niet opeens luid en duidelijk gaat praten – waar doe je het dan nog voor?

3. Je hoeft je minder goed voor te bereiden
Doordat je je presentatie mompelt, horen mensen niet wat je zegt, en daardoor kom je met veel meer weg. Je hoeft amper kennis van zaken te hebben als je je publiek ondermompelt, en dat scheelt enorm in de voorbereidingstijd. Je kan zelfs de avond ervoor pas beginnen met je voorbereiding. Bijkomend voordeel is dat je door slaaptekort soms nog onverstaanbaarder gaat mompelen, wat dus weer goed is voor de presentatie. Doe er je voordeel mee, laat ze in het duister.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom mag ik als gerenommeerd spreker niet weten wat de drie voordelen van mompelen zijn?
Kan de directie van speld mij dat hieronder uitleggen?

gravatar

Als je het over de duivel hebt, dan…

https://www.frontnieuws.com/voormalige-franse-vrijwilliger-in-oekraine-vraagt-asiel-aan-in-rusland/

“Toen we met de auto Bucha binnenreden, zat ik op de passagiersstoel. En terwijl we door de stad reden, zag ik lichamen van mensen aan de zijkanten van de straten, en tegelijkertijd zag ik hoe lichamen van mensen uit vrachtwagens werden gehaald en naast de lichamen op de grond werden gelegd om het effect van massamoorden te geven (…) Een van de vrijwilligers die de dag ervoor op deze plaats was (…) [vertelde me dat] hij koelwagens uit andere steden van Oekraïne naar Bucha zag komen en lichamen uitlaadde en ze in rijen neerlegde. Ik begreep daaruit dat ze massamoorden in scène aan het zetten waren”, zei hij.

gravatar

Relevantie.

Voor corona heb ik me goed aangepast aan de wezenlijke inhoud met Veilig Plassen Nederland.

Dat mocht niet meer door corona.

Wat bleek? Door mij te weren is het bezoekersaantal niet gestegen en zelfs de verkoop bij advertenties.

Het vervolg was duidelijk. Kleur bekennen, voor de fascisten die enkel te lui zijn. Ik weet al waar ze zitten, en ik ken hun manieren. Zie het als hoffelijk, een teken voor de tegenactie begint, de rest is niet te redden. Ik ben vrij van schuld. Gelezen of niet, ik bepaal de agenda. Het boek van Enoch (de uitvinder van het alfabet), of MTTR, Maitreya, schrijft waarom het een goede zaak is de beschaving van toen te vernietigen zoals ook is gebeurd, met Atlantis.

Wat betreft ‘relevantie’, dat betekent op een hoger niveau brengen, het onderstaande over ‘dienovereenkomstig verminderde’ maten.

Hoe groter de mens hoe sneller hij reageert op alle verlichting. Kleine bewustzijns hebben geen horizon en het is bijna onmogelijk om hen te dwingen hun kippenren te verlaten. Het is betreurenswaardig als mensen met een klein bewustzijn belangrijke posten bezetten. Deze kleine bewustzijns kunnen in twee soorten worden verdeeld. De eersten zijn altijd bang dat ze hun waardigheid kunnen verlagen en daarom ontkennen en verwerpen ze altijd alles wat hun begrip te boven gaat; de tweede, niet in staat zijn om in bewustzijn uit te stijgen boven onbeduidend bewijsmateriaal, stel je alles voor in dienovereenkomstig verminderde maten. Beide zijn bijna even schadelijk in hun resultaten.