Shutterstock / Boyarko Nadya / N. Rodrigues / Studio Speld

Shutterstock / Boyarko Nadya / N. Rodrigues / Studio Speld

Dronken man gooit waterfiets op kade

Na een heftig avondje stappen is Devin (20) zo lam en baldadig dat hij een waterfiets uit de gracht haalt en op het land gooit. Over de gevolgen denkt hij niet na. “Is toch grappig?”

Toch zijn de gevolgen niet mals. Iemand is zijn of haar waterfiets kwijt en kan niet meer naar de andere kant van de singel peddelen. De gemeente moet de waterfiets opruimen van onze belastingcenten. En dan zijn er nog de mensen die in de zomermaanden op de kade springen en er overheen wandelen. Zij kunnen zich lelijk bezeren aan waterfietsen die uit de gracht zijn gesmeten. Devin moet zich diep, diep schamen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er zijn dronkelappen die met een brandende romeinse kaars onder hun oksel in een lantaarnpaal kunnen klimmen. Een boot aan een kettinkje opheisen is kinderspel.

gravatar

Een gebeurtenis omkeren kan humoristisch zijn, maar het omgekeerde moet dan wel mogelijk zijn.
In dit geval is zwemmen voor een dronkenlap al moeilijk en zelfs voor een nuchter persoon is het zwemmend een waterfiets op een kade gooien onvoorstelbaar.

Reageer
gravatar

Ik wil Bas vdr Meulen er op wijzen dat de voortbeweging met een waterfiets niet gebeurt door peddelen, maar door het rond bewegen van trappers, zoals bij een gewone fiets..

p.s. Bijvoorbeeld bij een kano of een vlot vaart men d.m.v. een peddel. Dat heet peddelen met een soort roeispaan die niet vastzit aan een roeidol.

Reageer