Pro Shots / SIPA USA / Studio Speld

Kevin McCarthy krijgt eindelijk genoeg Republikeinse stemmen na anti-abortus tattoo op voorhoofd

Na drie dagen en elf stemrondes is er eindelijk een meerderheid voor Republikeinse voorzitterskandidaat Kevin McCarthy. Uiteindelijk gaf de anti-abortus tattoo op zijn voorhoofd de doorslag voor de twintig dissidenten.

Het is voor het eerst in 100 jaar dat de voorzitter niet direct is gekozen. Een aantal Republikeinen twijfelden aan McCarthy’s loyaliteit omdat zij hem niet conservatief genoeg achten. Er is immers niks bekend over zijn eventuele betrokkenheid bij de capitool-bestorming van twee jaar terug. Ook heeft McCarthy nog niet openlijk steun betuigd aan Kanye West, dit betreuren zij.

Eerder probeerde de voorzitterskandidaat aanhang te winnen door het in brand steken van pride vlaggen tijdens de lunchpauzes. Hoewel dit het enthousiasme binnen zijn partij deed oplaaien was het nog niet overtuigend genoeg.

De partijen zijn blij dat na dagen van het complete platliggen van de politiek, de nationalisering van de ‘don’t say gay’ bill weer hoog op de agenda gezet kan worden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo blijkt maar weer dat het zonder kennis van de feiten (en te veel stagiaires die het werk doen?) lastig is goede satire te maken. De insteek hierboven, de ‘grap’, werkt natuurlijk alleen maar als die zogenaamde dissidenten daadwerkelijk (sociaal) conservatiever zijn dan de rest van de fractie en dat ze inderdaad McCarthy niet conservatief genoeg vinden. Dat is niet zo (eerder is het tegenovergestelde het geval), dus de satire mislukt en De Speld slaat de plank weer eens mis.

Reageer
gravatar

Tim, jij gaat kennelijk ervan uit dat De Speld satire maakt. Dat is een onjuiste veronderstelling.
Waarschijnlijk is dit de eerste keer dat jij De Speld bezoekt.
Er zijn wel een of twee redacteuren die het soms niet kunnen laten om iets grappigs te schrijven.

gravatar

Jij neemt Speldnieuws veel te serieus? Hou jij toevallig ook net iets teveel van honden zoals dronken Maitreya en Raisa van Twitter?

gravatar

Bij “pro life” vraag ik mij af wiens leven wordt bedoeld:

1. een moeder?
2 een embryo?
3 een foetus?
4 een weeskind?
5 een (huis)slaaf?
6 een gekleurd mens?
7 een terdoodveroordeelde
8 een dier,
9 een orthodox geloof.

Reageer