OlegD / Shutterstock

OlegD / Shutterstock

Joey gaat deze jaarwisseling 10.000 keer klappen voor het ambulancepersoneel

Joey (32) uit Almere is blij dat er deze jaarwisseling eindelijk weer vuurwerk afgestoken mag worden. Wel is hij zich ervan bewust dat het mede hierdoor een zware nacht zal worden voor alle hulpverleners. Hij heeft daarom besloten om 10.000 keer te klappen voor het ambulancepersoneel.

“Je wilt ze toch een hart onder de riem steken”, legt Joey uit. “Terwijl wij zuipen en feestvieren zijn zij degenen die de maatschappij draaiende houden. Een bedankje is dan ook het minste dat we kunnen doen. En het mooiste is nog wel, onze hele buurt doet mee!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waar ik voor gestraft ben, is het introduceren van de kunst van het leven. Maar er zijn altijd mensen zoals die jongen van de Hare Krishna die wat ver gaan, rechtstreeks naar de meisjes in de tram of ze willen neuken. Ik wil een paar dingen zeggen, het is in de context, veronderstel ik, van competitie voor degenen die het herkennen. Als ik met meisjes omging, hadden ze al die achtergrond met de helft van hun eierstokken kapot of met ongeneeslijke geslachtsziekten. Ze wezen me af omdat ik niet knap of ervaren genoeg was, of anders omdat ze zagen dat ik te uniek ben raakten ze gefixeerd en probeerden ze onmiddellijk mijn vrijheid af te nemen, me te binden. Ze waren nu gericht op loyaliteit en deden alsof ik degene was die getest moest worden in plaats van zij. Terwijl jij niet zo bent. Maar het is een standaardprocedure geworden; ook omdat ik nu zo lelijk ben en nog steeds speels moet ik wel pervers zijn, of bezig met mijn overlijden. Niet buitengewoon knap zijn was nog niet zo erg, misschien heeft het me gematigd, hoewel ik het niet weet. Ik kende ook spiritualiteit, en ik wil graag uitleggen wat dit betekent. Ik had ook een van de doorsnee hoerenlopers kunnen worden, want dat is wat gebruikelijk ook wel als levenskunst wordt opgevat en ze slagen er ook het beste in om tot op hoge leeftijd een gezin te stichten met een jong meisje, en ze betuttelen me. Het niet doen (of proberen, zelfs voor de hoeren moet je interessant genoeg zijn werd me verteld) lokte spot, discriminatie en geweld uit. In de VS is er niets anders. In het begin kon ik dit aan; ik werd uit de samenleving gezet. Omdat ik voor de hoeren niet geïnspireerd ben om me uit te sloven of zo’n risico te nemen, had ik nu ook een handicap die algemeen werd gezien als karma voor hun waanzin alsof het de mijne was.
Mensen hebben nu moraal geleerd.
Dit is ten voeten uit Maitreya.
Er zijn nog steeds levenswetten en intuïtie. Het was de tijd van Krishna. Nu vertegenwoordig ik Christus en het kruis. Ik ben niet meer voor levenskunst. Hoe kan ik? Zelfs een helderziende zei dat ik het leven niet verzaakte, het deed afstand van mij. En toen was er nog niets gebeurd. Ik heb nu de tijd voor genocide in plaats van de zelfmoord die ze voor me gepland hadden. Yoga spreekt over common sense. Dat is het. We hebben alle geduld. Degenen die me hebben ontmoet, kennen mij. Ik weet wie mensen zijn. Ik respecteer de vrije wil, het is intuïtie; daar schamen ze zich voor.
Het alternatief is dwang.

Reageer
gravatar

Karma, sjakra, het zal allemaal wel.
Het zijn op zich is wat je bezig houd en waar je ook in kan verzanden als je je eigen leven niet kan zien.
Dat is denk ik waar het om gaat.
Zien wat jouw bezig houd.
Als er dan een vrije wil wordt afgepakt zijn die anderen alleen met zichzelf bezig en daarmee met de wereldorde.
Democratie heeft, als communisme net zoveel nadelen als de verkeerde meerderheid het voor het zeggen heeft of krijgt.

Kortom.
De ware aard ligt bij jezelf om geluk en voorspoed te zien.
Als je blind wordt gemaakt door systemen verlies je jezelf.

gravatar

Pollens, het is warempel heel lang geleden dat er hier op dit forum een serieus draadje aan het ontstaan is. Heren, waarvoor dank.

Een lang verhaal kort: het komt nooit onverwacht, maar altijd ongelegen. Juist in die ongelegenheden wordt de laatste tijd wat doorgeschoten nietwaar?

gravatar

Diezelfde hulpverleners staan later vanavond te kamperen in een witte tent bij Joey in de straat, met een nog grauwe walm boven de krater op zoek naar hen die zijn gesneuveld op het slagveld, waar enkel lege dozen en schoenen zonder veters worden waargenomen is inderdaad een hele bijzondere gewaarwording. Een opgeblazen melkbus, een lekke voetbal en een linkeroor worden snel onderzocht en het sein “brand meester” kan worden gegeven. Het vermiste deel heeft naar alle waarschijnlijkheid de aarde verlaten en De Telegraaf is onderweg om het tafereeltje in sjekladeletters te verslaan. Gauw terug de tent in, er eentje nemend op de afloop, daarna de afmars in stilte inzetten, fluisterend enkele weddenschappen onder elkaar afsluiten wie de headline van de krant bij benadering weet te raden. In de verte hoort men een kat blaffen, compleet van slag door de opwinding even daarvoor, terwijl men elkaar een goed en gezond nieuwjaar toewenst.

Reageer
gravatar

De druk heeft zo’ n zijn voordelen.

Als er met regen en depressie iets is dan is het wel met de situatie.

Bagagedrager

Je droomt wel vaker van een feest
Maar hier ben je nog nooit geweest
Iedereen kijkt naar voetbal
En een vent zeurt aan je kop

Wat wil die man in hemelsnaam
Hoe kom je hier
Hoe kom je hier vandaan
En als je wegkomt
Waarheen wou je dan wel gaan

Hij praat maar door maar jij dwaalt af
Dus je weet niet wie de wedstrijd wint
Als je luistert naar de wolken
Als je luistert naar de wind

gravatar

Nazi-Duitsland waar alle bordelen werden gesloten wordt preuts genoemd. Hitler wist dat blanken zich minder snel voortplanten. Je kunt je inbeelden waarom sociologen de multiculturele samenleving, LGBT en seks tot kern van de politiek hebben gemaakt.