Shutterstock / le2jh2

Shutterstock / le2jh2

Dit waren onze 5 favoriete Nutri-Scores van 2022

2022 was me het jaartje wel voor de Nutri-Score. Niet alleen is het in Nederland ‘ingevoerd’, ook is het breed omarmd door de Nederlandse consument. “Een van de beste vrienden als het gaat om informatievoorziening van de voedingswaarde van producten in de supermarkt”, hebben velen gezegd over de Nutri-Score. Maar de ene Nutri-Score is de andere niet: vandaar dat we zo tegen het einde van het jaar onze favoriete Nutri-Scores rangschikken. Te beginnen met:

5: E. Nutri-Score E is met zijn rode label en ronduit waardeloze inhoud onze minst favoriete Nutri-Score. Een asbakpizza met zonnebloempitten, waar de ratten nog niet overheen wilden dribbelen. Nutri-Score E proberen wij te mijden als de pest: ‘nee dankje, wij houden van het leven! Wij houden er nog wat langer aan vast, dankuwel!’

4: D. Nutri-Score D bevindt zich dit jaar op de vierde plek in onze Nutri-Score ranglijst. Een ongemakkelijke vierde plek. D, met zijn oranje achtergrond, wil zeggen: pas op, dit kan weleens ronduit heerlijk zijn, maar is misschien niet de beste keuze als nutriënten goated voor je zijn. De saus, daarin schuilt vaak de D: de dikke, lobbige, vettige saus. Vierde plek dus.

3: C. C! Gele achtergrond, verdiende gele plek. We maken er geen woorden meer aan vuil, al laat je na het eten van te veel Nutri-Score ‘C’-producten wel iets anders vuil achter.

2: Het ging lang gelijk op tussen de nummer 2 en 1 op deze lijst, maar we verklappen nu eindelijk dat op de tweede plaats is geëindigd……. Nutri-Score B! Met haar lichtgroene achtergrond staat deze letter voor allerlei heerlijke nutriënten, zoals de vruchten.

1: A! Donkergroene consumentenvriend, bestrijder van hart en vaatziekten en kankers, samenbrenger van de groenten, de peulvruchten, sommige ongezouten noten, en wat dies nog meer zij. Gefeliciteerd met een welverdiende overwinning, Nutri-Score A.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *