Pro Shots / Mischa Keemink

Pro Shots / Mischa Keemink

Veel scholieren genieten door uitval van tussendagen

‘Tussenweken en tussenmaanden binnenkort ook in het rooster’

Veel scholieren genieten door uitval van leerkrachten steeds vaker van tussendagen. Dit komt door het landelijke lerarentekort dat is ontstaan. Roostermakers vrezen dat er binnenkort ook tussenweken en tussenmaanden in het rooster opgenomen moeten worden.

Veel ouders en decanen maken zich zorgen over de ontwikkeling, zo niet de leerlingen zelf. “Heerlijk zo’n tussendag. Dan kan je met wat vrienden even rustig een traytje energiedrank leegdrinken met een schotel frikandelbroodjes”, zegt de 15-jarige Edgar. “We hadden zelfs ruim genoeg tijd om de hele dag voor de coffeeshop te staan tot iemand eindelijk wat wiet voor ons wilde meenemen.”

Ook de 16-jarige Maria kan er mee leven. “We waren laatst op maandag het eerste dagje vrij, dat is toch wel lekker zo na het weekend. En dan hebben we binnenkort weer een 0-minutenrooster. Dan vliegt de week wel goed voorbij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *