Pro Shots / Marcel van Dorst

Pro Shots / Marcel van Dorst

Noppert ontsteekt in woede na matige wedstrijd Oranje: ‘Zeg sorry meneer Noppert’

Het is even na elven als Andries Noppert het trainingscomplex van het Nederlands elftal binnenstormt. Spelers en staf zitten klaar voor de nabespreking en kijken gespannen naar het gezicht van de doelman. Is ie blij, is ie boos? Valt uit iets de gemoedstoestand van de superster af te leiden?

“Wilt u misschien een kopje koffie meneer Noppert?” vraagt keeperstrainer Frans Hoek met een trilling in zijn stem. Noppert negeert hem en trapt achterin een stoel omver. “Wat een kutwedstrijd hebben jullie gisteren gespeeld”, schreeuwt hij. “Welke idioot stond niet op te letten waardoor die Senegalees op het einde op doel kon schieten?”

Davy Klaassen krimpt op de voorste rij ineen. “Was jij het lamlul?” vraagt Noppert terwijl hij dreigend voor mister 1-0 komt staan. “Je moet je diep, diep schamen! Kaal sujet. Kun je dan ook helemaal niks?”

Nu is het de beurt aan Louis van Gaal om iets te zeggen. Amper een kwartier eerder had zijn spelers net een compliment gegeven over de wedstrijd, nu lijkt hij plots van mening te zijn veranderd. “Dit was inderdaad een verschrikkelijke wanprestatie. Hoe konden jullie dit mij en meneer Noppert aandoen?”

Noppert geeft Van Gaal een goedkeurend knikje en een koekje. Heel even denken de spelers verlost te zijn van de tirade, maar dan staat de keeper ineens pal voor Matthijs de Ligt. “Jij hebt bijna alles verpest gisteren. Ga op je knieën en zeg sorry meneer Noppert.” De verdediger van Bayern München doet wat hem wordt gevraagd. “Sorry meneer Noppert.” “Goed zo”, zegt Noppert. “Je mag volgende wedstrijd weer in de basis.”

De Winnende WK-gids van De Speld Sport ligt nu in de winkels. Bestel hem hier in onze webshop voor maar €15,00!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *