Shutterstock / Alex Ost

Shutterstock / Alex Ost

Kookboek met gore recepten echte pageturner

‘In één ruk uitgelezen’

Het is een ware rage onder mensen die graag in de keuken staan: het kookboek “Simpel en Goor” van kok Dennis van Brink. Het boek is nu al toe aan een derde druk. Liefhebbers noemen het boek een echte pageturner. “Ik heb het in één ruk uitgelezen.”

Kookliefhebber Laura Brinkhuis kreeg het boek van een vriendin. “Ik heb het meteen opengeslagen, en echt, je vliégt erdoorheen. Rijst ingemaakt met Engelse drop: next. Rauwe boerenkool op een bedje van havermelk, next. Duitse curry – maar dan echt de saus curry, verder niks – hup, volgende recept, snap je? Ik had het in twintig minuten uit, daarna heb ik sushi besteld.”

Ook Willem van ’t Ende was er snel doorheen. “Het is zó goed geschreven. Dan ben je aan een bladzijde bezig, en dan wil je eigenlijk meteen alweer door naar de volgende. Wat zeg ik: je wilt linea recta door naar het einde. Het zit echt verdomd goed in elkaar.”

Auteur en kok Dennis van Brink is niet verbaasd door het enorme succes. “Het bewijst maar weer: mensen willen echt wel lezen. Als je maar een verhaal hebt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *