NOS

NOS

Steeds meer jongeren laten TikTok ongeopend en kijken korte video’s op de homepage van NOS

Meer en meer jongeren laten de toch als erg verslavend bekend staande app TikTok ongeopend op hun smartphones. De reden daarvoor? NOS Kijken, de reeks korte video’s die de NOS elke dag opnieuw op haar homepage heeft staan.

“Ik kan uren kijken naar Kijken”, zegt Davy (15) uit Aalsmeer. “Ik vind het zo ziek dat ze elke dag opnieuw een leuke mix van korte nieuwsberichten op beeld en gewoonweg amuserende feitjes in videovorm brengen. Wie heeft TikTok nodig als je ook NOS Kijken hebt?”

De hoofdredactie van de nieuwsorganisatie is blij met het fors toegenomen verkeer naar de site. “We zijn blij dat video’s als ‘Eikelschade’, ‘Bier Weg’, ‘Oscar voor Zelensky’ of ‘Ja ik wil (naar WK)!’ zo goed scoren. Ze zijn echt in het DNA van de NOS gaan zitten, die prachtige mix van verstrooiing en newsy bite sized video’s, dus we zijn erg blij dat het zo resoneert bij de jeugd.”

“Tiktok?“, zegt Berenice (13) als we bij het schoolplein vragen naar welke korte video’s ze het liefst kijkt. “Iewll! NOS Kijken, dat is pas goed!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *