Shutterstock / fizkes

Shutterstock / fizkes

Paula doet aan intermittent working en werkt alleen tussen 11.00 en 15.00

Werken is best vermoeiend, en in grote hoeveelheden slecht voor je mental heatlh. Overconsumptie leidt tot burn-outs, die zwaar drukken op de gezondheidszorg, en grote gevolgen hebben voor het individu. Mij gaat dat niet gebeuren dacht Paula (26) die na wat uitproberen inmiddels aan intermittent working doet. Ze werkt maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 15.00.

“Weet je wat het is?” zegt Paula vanuit haar home-office. “Ik had gewoon geen zelfbeheersing. Als ik eenmaal begon met werken kon ik niet meer stoppen, en voor ik er erg in had was ik weer 10 uur verder.” Maat houden was moeilijk, dus greep ze naar drastische maatregelen. “Ik heb allerlei schema’s geprobeerd. Bijvoorbeeld WIWO – work in work out, dan houd je bij hoeveel werk je doet en moet je minstens evenveel uur ontspannen, maar ik was niet goed in werkuren bijhouden dus dan werkte ik toch meer en ging het weer mis.”

Paula raadt intermittent working enorm aan, maar wil ook waarschuwen. “Ik heb ook een tijdje DODO – day on day off gedaan, dan werk je één dag zoveel je wilt, en ben je daarna een dag vrij. Toen bleek na een tijdje dat ik helemaal afgekickt was van werken en ook op die werkdag nauwelijks behoefte had om m’n laptop open te doen. Dat is natuurlijk ook niet gezond, dus let een beetje op jezelf!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *