Shutterstock / Marcel Rommens

Shutterstock / Marcel Rommens

Overheid wil niet investeren in beter OV: ‘Eerst de klimaatcrisis oplossen’

Ondanks alle problemen op het spoor wil het kabinet zich niet bemoeien met structurele verbeteringen aan het openbaar vervoer. “We willen éérst de klimaatcrisis oplossen”, zegt staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. “De prioriteit van het kabinet ligt bij het terugdringen van de CO2-uitstoot. Als dat eenmaal gelukt is, komt het openbaar vervoer aan bod.”

“Natuurlijk is het problematisch dat de NS met personeelstekorten kampt en dat veel plekken buiten de stad niet bereikbaar zijn met trein of bus, maar we moeten ons nu focussen op echt grote problemen: de opwarming van de aarde, zeespiegelstijging, ecologische crises. Allemaal veroorzaakt door te veel broeikasgassen in de lucht. Dit is niet de tijd om afgeleid te raken door andere problemen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Om jag läser rapporten rätt kommer problemen med kollektivtrafiken att lösas av kabinettet först när CO2-utsläppen har minskat. Vid den tiden kommer kollektivtrafiken inte längre att vara möjlig i Nederländerna som är helt översvämmade.

Vertaler van Frans Timmermans en Co:

Als ik het bericht goed lees worden de problemen van het openbaar vervoer pas door jullie kabinet opgelost als de CO2-uitstoot is teruggedrongen. Tegen die tijd is er geen openbaar vervoer meer mogelijk in het volledig overstroomt Nederland.

Reageer