Shutterstock / Peter Gudella

Shutterstock / Peter Gudella

Fossiele industrie besmeurt planeet om aandacht te vragen voor activisten die kunst vies maken

Steeds vaker besmeuren grote oliebedrijven delen van de planeet om aandacht te vragen voor het vies maken van kunstwerken. In hun ogen moeten de schadelijke acties van activisten zo snel mogelijk stoppen, omdat we van de meeste kunstwerken maar één hebben.

“Mensen vragen vaak: moeten jullie nou echt op deze manier protesteren, door honderden megatonnen CO2 de atmosfeer in te slingeren? Maar wij zeggen: de boodschap is zo belangrijk dat juist extreme manieren van protest geoorloofd zijn. Dit is niet de tijd voor tone policing”, verdedigt de CEO van Shell Ben van Beurden de methodes van de fossiele industrie. Hij heeft zijn bedrijf vastgelijmd aan de wereldeconomie terwijl het 550 megaton CO2 per jaar over de atmosfeer en de oceanen heen kwakt.

“Als we als mensheid willen dat er geen aardappelpuree of pompoensoep op glasplaten voor schilderijen kleeft dan moeten we nú actie ondernemen. We hebben tenslotte geen tweede Meisje met de parel. Daar moeten we zuinig op zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

On Google I typed ‘tone policing’. I found your medium. But that’s the only word I could read. Can’t everything be written in plain English from now on?

Reageer
gravatar

Die Chiel Kommer is een van de vele Nederlanders die het Nederlands maar een achterlijk, lelijk en bekrompen taaltje vinden, terwijl wij de uitgebreidste taal hebben met ‘s wereld grootste woorden boek!
Hij moet zich diep schamen.