Studio Speld / Shutterstock

Studio Speld / Shutterstock

Bij deze straatmuzikant kunnen gulle gevers alleen pinnen

‘Veiliger om niet zoveel cash in huis te hebben’

Begenadigd straatmuzikant Arjan haalt regelmatig veel geld binnen met zijn optredens in de drukke winkelstraat in Arnhem. Hij vindt het echter niet meer veilig genoeg om zoveel cash geld in kas te hebben, dus kun je voortaan alleen nog maar pinnen als je hem je waardering wil laten blijken.

“Als je wordt overvallen, ben je meteen alles kwijt. Je kunt het maar beter op een rekening hebben staan”, legt Arjan uit tussen ‘Let it be’ en ‘I gotta feeling’ door. “Bovendien is het voor de gulle gevers ook makkelijker dat ze nooit meer kleingeld op zak hoeven te hebben.”

Voorbijgangers zijn redelijk te spreken over de noviteit, maar zien ook wel wat nadelen. Een vrouw die zojuist vijftig cent pinde constateert dat de muziek er wat minder op wordt als Arjan telkens zijn nummers onderbreekt om te vragen ‘hoeveel wilt u pinnen?’ om vervolgens het apparaatje in te stellen.

De kop boven dit artikel is ingestuurd door een Vage Kennis. Vage Kennissen maken elke maand kans op plaatsing van hun eigen stuk op De Speld. Ook kans maken? Word nu Vage Kennis en ontvang een Speld-item als welkomstcadeau.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *