Youtube / Skylark24

Hobbelkonijn naast de drogist accepteert geen contant geld meer

Hoe nu verder?

Na horeca, winkels en gemeenteloketten accepteert nu ook het hobbelkonijn voor de Trekpleister geen contant geld meer. De uitbater van het paars-gouden hobbelkonijn is er blij mee, omdat een pin only-hobbelkonijn stukken veiliger en goedkoper is. “De veiligheid van mijn medewerkers staat voorop. Zo hopen we ramkraken in de toekomst uit te sluiten.”

Toch plaatst de Nationale ombudsman kanttekeningen bij de ontwikkeling: “Iedereen heeft het recht om hier te komen hobbelen. Veel mensen zullen pinnen geen enkel probleem vinden om negentig seconden heel langzaam rond te deinen op het pneumatische mechaniek van dit hobbelkonijn, maar het probleem ligt hier juist bij kwetsbare groepen. Oudere mensen betalen vaak liever contant, mogen die straks dan niet meer hobbelen? Dat lijkt me geenszins de bedoeling.”

Vaste bezoeker Edwin ziet vooral problemen op het gebied van privacy: “Alle pinbetalingen zijn traceerbaar. De overheid en de bank hoeven helemaal niet te weten hoe vaak ik dit hobbelkonijn bestijg en hoe vaak ik bijbetaal om nog een rondje te kunnen zwieren. Bij een datalek liggen straks al mijn hobbelgegevens op straat.”

Maar, het is ook een kwestie van zelfbescherming, geeft Edwin toe: “Iedere euromunt die in deze gleuf hier verdwijnt maakt me bewust van mijn uitgave: dít is waar ik voor kies. Bij pinnen heb ik dat niet door, dan gaat het zo achteloos. Ik vrees dat ik mezelf dan de afgrond in hobbel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve Bee, de foto moet een groot paars konijn met een klein gleufje voorstellen, waarin jouw papa plastic geld kan steken, alhoewel hij dat liever op de Wallen doet.

gravatar

Vrouwlief, de Walletjes?
Die heb ik niet nodig met jou. Na afloop van jouw lievelingssport moet ik met plastic geld zelfs trekpleisters kopen.

gravatar

Ik denk dat de corrector van de Speld een typefout over het hoofd heeft gezien. Het is duidelijk een tonijn, van de ondersoort racetonijn. Vandaar die wieltjes.

gravatar

Zo gaat het helemaal lastig worden om anoniem te hobbelen.

Is er al een AH groep gestart? Als Anonieme Hobbelaar zal ik nu toch echt mijn verslaving ergens anders moeten halen…

Reageer