YouTube / Saint Louis Chess Club

YouTube / Saint Louis Chess Club

Schaker Niemann start rechtszaak met Heard-Depp-opening

De schaakrel rond ‘valsspeler’ Hans Niemann is nog altijd niet ten einde. De 19-jarige Amerikaan eist 100 miljoen dollar van de huidige wereldkampioen Magnus Carlsen wegens smaad, ook wel de Heard-Depp-opening genoemd. Welk antwoord heeft Carlsen op deze onorthodoxe opening?

Nederlands grootmeester Anish Giri (28): “Ik verwacht dat Carlsen zijn advocaat een stap opschuift, een degelijk antwoord op een gevaarlijke opening. Maar als hij ballen heeft stuurt hij een knokploeg twee stappen naar voren en een naar rechts.”

Volgens vele critici maakt Niemann ook hier gebruik van hulpmiddelen: “Een eis van 100 miljoen dollar, dat doe je niet zomaar. Zelfs de slimste schaakrobots waren niet op deze zet gekomen. Een totaal ongegronde opening gebruiken? Dan moet er wel sprake zijn van oortjes of buttplugs.”

De ‘Prince Andrew-defense’ zou een optie kunnen zijn voor Carlsen. “Daar verdien je zeker niet de schoonheidsprijs mee, maar het kan een solide antwoord zijn.”, aldus Anish Giri.

De Winnende WK-gids van De Speld Sport ligt nu in de winkels. Bestel hem hier in onze webshop voor maar €15,00!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Even voor de duidelijkheid. De frisse hockeymeiden spelen helaas niet mee. Ze werden overigens wel wereldkampioen. Ze gaan mee om Willem-Alexander iets te doen te geven, anders verveelt hij zich.