NOS / Studio Speld

NOS / Studio Speld

Loting regeringsdelegatie voor WK Qatar bekend

Ondanks kritiek van D66 en ChristenUnie wil het kabinet een delegatie sturen naar het WK in Qatar. Nederlandse voetballiefhebbers hebben vol spanning uitgekeken naar de loting van deze selectie. Dit zijn de 4 namen die uit de loting zijn komen rollen en dus namens Nederland naar het WK gaan:

1. Rob Jetten
De eerste deelnemer aan de regeringsdelegatie is Rob Jetten. Niet meteen een naam waarbij je aan voetbal denkt, maar wel een geluksvogel als het op loten aankomt. De loting is zoals gebruikelijk bindend, maar naar verwachting zullen meerdere kamerleden proberen om desondanks de uitslag te beïnvloeden en de plaats van Jetten in te nemen.
2. Johan Remkes
Johan Remkes, zul je denken, heeft die het niet veel te druk? Dat klopt. Maar omdat zijn naam twaalf keer in de schaal was gegooid, was de kans eigenlijk erg groot dat hij geselecteerd zou worden voor de regeringsdelegatie. En zo kan hij mooi wat doen aan de misstanden in Qatar.
3. Famke Louise
Een verrassing, maar wel een leuke. Althans, voor de jongere voetbalfans. Famke Louise is de derde deelnemer aan de regeringsdelegatie. Vroom, vroom. De 23-jarige Amsterdammer is er klaar voor. #ikgamee
4. Willem-Alexander
Deze grote naam maakt de ‘feestdelegatie’ helemaal af. Willem-Alexander gaat met zijn privévliegtuig richting het Midden-Oosten en zal zich pas in het stadion aansluiten bij de rest van de delegatie. Niet heel gezellig, maar wat wel gezellig is, is dat hij in Qatar niks gaat zeggen over mensenrechten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik mis een vertegenwoordiger van de directie van HOY-worsten. Of zat die niet in de lotingballenbak?
HOY worsten is een prima export product en ze zijn in Qatar dol op hondenvlees (net als Maitreya).
Smaakt ook goed bij een lokaal biertje.

Reageer
gravatar

Zoals Willem altijd al zweeg: “dat ik toch VROOM VROOM mag blijven uw dienaar t’allerstond, de tirranie verdrijven die mij mijn hart doorwondt” (hee dat laatste is satire he)